O zi fără stres

“România este a cincea ţară din Europa care a dedicat o zi antistres (28 octombrie). Toamna este un moment melancolic, de bilanţ, un moment de răgaz, în care parcurile sunt frumoase. Această zi trebuie să fie una de răgaz”, a spus Luiza Spiru, profesor doctor în geriatrie-psihogeriatrie si membru al Fundaţiei Internaţionale “Ana Aslan”.

Sondajul realizat de Fundaţia Internaţională “Ana Aslan” arată că în ciuda optimismului pe care îl afişează, românii sunt printre cei mai stresaţi europeni. Cei mai relaxaţi sunt suedezii, britanicii, elveţienii şi olandezii.

Potrivit Luizei Spiru, stresul creşte riscul apariţiei mai multor afecţiuni: boli anxios-depresive, atacuri de panică, afecţiuni respiratorii, tulburări de micţiune, hipertensiune arterială, accidente cerebrale, boli cardiovasculare, tulburări de auz, colon iritabil, infertilitate, boli ale sistemului imunitar, tulburări motorii şi alcoolism. Potrivit studiilor Institutului “Ana Aslan”, femeile sunt afectate de stres cronic într-un procent de trei ori mai mare decât bărbaţii. Cel mai nefericiţi suntem între 40 şi 50 de ani.
În ultimul an, la nivel mondial, a crescut numărul persoanelor cu tulburări anxios-depresive cu 25% şi situaţia este la fel de gravă şi la noi. Jumătate dintre românii cu probleme nu se tratează.

Fie că este vorba de serviciu, viaţa în cuplu, finanţe sau o multitudine de activităţi simultane, este foarte uşor ca stresul să se instaleze în viaţa noastră de zi cu zi şi câteodată să depăşească limita normală. Amintiţi-vă din când în când, să vă opriţi şi să respiraţi adânc. Nu contează pentru ce anume vă stresaţi, cu siguranţă nu este mai important decât sănătatea dumneavoastră !

Este timpul să vă relaxaţi şi Bowen vă poate ajuta. bowen tecuci moveTehnica Bowen este o mişcare de rulare folosind degetul mare sau arătător pe anumite puncte specifice ale corpului. Mişcarea de rulare delicată se face peste muşchi, tendoane, ligamente şi fascia. Tehnica terapeutică Bowen nu foloseşte manipulări în forţă. Terapeutul nu forţează organismul pacientului să execute o comandă, ci permite acestuia să întreprindă acele acţiuni necesare pentru a se auto-vindeca, în propriul său ritm şi în propriile sale limite.

Tehnica Bowen are la bază teoria conform căreia organismul în stare de relaxare totală, îşi activează abilitatea de a rezolva orice problemă a corpului sau a minţii, prin readucerea acestora în echilibru şi armonie.
Atunci când sunt vizate anumite puncte de dureri pe corp Tehnica Bowen poate oferi o diminuare sau chiar eliminare imediată a durerii (ex: crampe musculare, torticolis). În cazul durerilor cronice sunt necesare mai multe şedinte de terapie Bowen pentru ca organismul să răspundă şi să reacţioneze. Acestea pot dura între 45 şi 60 de minute cu o repetare săptămânală.