Site icon TERAPIA BOWEN Tecuci

De câte ședințe am nevoie?

În viața mea de terapeut am auzit întrebarea asta de la aproape 98% din cei care îmi trec pragul. Așa că simt nevoia să tratez acest subiect separat, mai ales ca din dorința de a-i mulțumi pe cei ce întreabă, unii se aventurează spre răspunsuri foarte precise.

Spuneam aici că în cazul accidentărilor vechi corpul produce mecanisme de gestionare a situațiilor de criză, tratând inflamațiile ca părți integrante ale sale și reducând echilibrul în încercarea de a găsi un nou echilibru în noua situație în care se afla. De exemplu, vă aduceți probabil aminte, că în copilărie, atunci când ne loveam la un picior și șchiopătam câteva zile, după ce durerea de la picior înceta, simțeam alte câteva zile o durere în zona inghinală. Eram copii si lucrurile se echilibrau repede pentru ca organismul era tânăr si foarte adaptabil, iar stresul aproape că nu exista. Dar acum o accidentare la nivelul genunchiului de exemplu, va duce la un sprijin mai mare pe piciorul ce nu este accidentat, ceea ce va conduce la dezechilibrarea pelvisului, ceea ce la randul sau va duce la o afectare a coloanei vertebrale. Aceste mecanisme se produc în timp, corpul integrează încetul cu încetul toate aceste dezechilibre obișnuindu-se cu ele și făcand ca totul să funcționeze cât se poate de bine în noile condiții.

Când spun accidentări nu mă refer doar la cele de natură fizică. Orice traumă, fie ea fizică fie emoțională, produce în corpul nostru schimbări. Purtatul tocurilor timp îndelungat, menținerea unor poziții defectuoase pentru mult timp de exemplu la locul de muncă, lipsa mișcării, lipsa aportului de apă, alimentație haotică (nu neapărat nesănătoasă), pierderea cuiva drag, un eșec profesional, toate acestea determină corpul nostru să se adapteze și să integreze totul în întreg. Totul îl face în timp. Timp care diferă de la un individ la altul. Apariția simptomelor la nivelul la care noi le putem percepe, nu reprezinta deloc momentul inițial al bolii.

Să revenim la întrebarea de la început: De câte ședințe am nevoie? In general, in cazul problemelor acute (si ma refer aici la accidentări de dată oarecum recenta, răceli, etc.) majoritatea celor care primesc Bowen răspunde foarte bine după doar 3-4 ședințe. Bine, în cazul răcelilor, chiar mai puțin. În cazul problemelor cronice însă, este nevoie de mai multe sedințe pentru a ajuta corpul să revină la starea de echilibru anterioară bolii. Și cum nu există boli, ci oameni diferiți, acest număr de ședințe nu este exact și matematic cunoscut. Doi oameni cu aceeași afecțiune de cele mai multe ori au nevoie de un număr diferit de ședințe. Puteți avea nevoie de încă o ședință pentru a vă recăpăta starea de bine. Și aceasta o veți simți cu siguranță. Sunteți singurul care poate simți cum starea dumneavoastră de sănătate se îmbunătățește.

Sfatul nostru este să nu renunțați ușor și să aveți încredere în corpul dumneavoastră. El reacționează și lucrează în ritmul său propriu, ajustând puțin câte puțin, ajutându-vă să vă fie mai bine de la o ședință la alta.

Să vă fie bine!

Articol editat de Adina Luca – Terapeut BOWEN Bucureşti

Exit mobile version