Ce poate cauza
anxietatea?
Oamenii pot reacționa diferit la diferite evenimente sau situații din viața lor. De exemplu, schimbările de job și stresul la locul de muncă, problemele familiale și de relație pot cauza anxietate la unii oameni, în timp ce alții trec prin aceste încercări fără probleme. Recent, am tratat un număr de persoane pentru anxietate legată de șofat, după ce au fost implicate într-un accident de mașină (scuter si bicicleta), care au rămas cu o spaimă față de mașină, în timp ce mulți dintre noi ne-am urca înapoi în mașină fără probleme. Problemele de sănătate pot, de asemenea, să cauzeze anxietate, cum ar fi astmul, bolile de inimă; este neplăcut și îngrijorător să nu poți respira ușor, ceva ce mulți dintre noi considerăm un dat. Din păcate, văd tot mai mulți tineri cu anxietate din cauza presiunii muncii școlare și a impactului pe care îl are media socială asupra vieții lor la care se mai adaugă si experiența izolării din perioada pandemiei.
O caracteristică comună a persoanelor cu anxietate este postura proastă, deoarece aceștia se apleacă și își încrucișează picioarele și brațele pentru a se face cât mai mici posibil, astfel încât să se simtă în siguranță. Acest lucru inhibă respirația, ceea ce la rândul său poate agrava anxietatea și poate cauza o dezechilibrare în corp, ceea ce poate provoca durere, astfel încât să agraveze problema. Terapia Bowen poate ajuta la abordarea problemei dezechilibrului și există mișcări specifice pentru a ajuta la respirație.
Tulburarea de anxietate generalizată. Acest lucru se întâmplă când oamenii se simt îngrijorați în mare parte din timp și nu este legată de declanșatorii evenimentelor de viață specifici. Acest lucru poate sa interfereze cu viața lor normală de zi cu zi.
Fobia socială. Acest lucru afectează adesea oamenii care au frică de a fi criticați, jenați sau umiliți. Acești oameni vor avea sentimente anxioase în jurul evenimentelor sociale și nu le va plăcea să vorbească în public, să fie asertivi sau să facă conversații mici.
Fobii specifice. Există o varietate enormă de fobii, cum ar fi înălțimile, păianjenii, zborul. De cele mai multe ori, acestea pot fi evitate, dar unele pot fi dificil de evitat și pot provoca atacuri de panică chiar și cu cel mai mic declanșator.
Tulburarea obsesiv-compulsivă (cunoscută și sub numele de OCD). Acești oameni au temeri constante, care pot duce adesea la obsesii și la efectuarea unor ritualuri sau comportamente specifice. De exemplu, frica de germeni, astfel încât să se spele mereu pe mâini sau teama de siguranță, astfel încât să verifice mereu dacă ușile sunt blocate și lucrurile sunt oprite. Majoritatea oamenilor acceptă că comportamentul lor pare absurd, dar continuă cu el, indiferent.
Tulburarea de stres post-traumatic (PTSD) poate apărea după ce cineva trăiește un eveniment traumatic. Adesea, viața lor și siguranța lor și a altora din jurul lor sunt afectate. Această tulburare se manifestă adesea prin reexperimentarea evenimentelor trecute, cum ar fi flashback-uri ale evenimentului și evitarea oricărui lucru legat de acel eveniment. Merită menționat că fiecare persoană este individuală și ceea ce poate fi traumatic pentru o persoană, altcineva poate să nu-l considere la fel.
Atacurile de panică sunt adesea un simptom comun al tulburărilor de anxietate și pot apărea fără niciun motiv aparent. Acestea pot fi foarte înspăimântătoare, deoarece adesea există o lipsă de respirație, durere în piept, amețeli și transpirații.
Lucruri care pot ajuta în cazul anxietății
Există multe lucruri care pot ajuta în cazul anxietății. Tehnicile de respirație, yoga restaurativă, mindfulness, hipnoterapia, CBD, o alimentație sănătoasă, exercițiile regulate și terapia Bowen sunt doar câteva dintre acestea.
Terapia Bowen vine să ajute corpul în eliberarea emoției fără a fi nevoie de a mentaliza sau retrăi trauma prin povestire ca în cazul unei conversații cu psihologul. Vindecarea poate fi naturală și nu forțată de diverse tratamente cu medicamente din familia benzodiazepinelor frecvent recomandate de medicul psihiatru. Benzodiazepinele printre care se numără alprazolam, diazepam, clonazepam și lorazepam, sunt cele mai predispuse la abuz. Consumul cronic de benzodiazepine determină instalarea toleranței și în final a dependenței, atât fizice cât și psihice.
Terapia Bowen pentru anxietate funcționează la nivelul receptorilor nervoși ai corpului care ajută în a calma sistemul nervos. Terapia Bowen lucrează cu fascia care păstrează traumele de-a lungul vieții persoanei și poate ajuta la eliberarea acestor emoții. Este frecvent nu numai ca o persoană să se simtă foarte relaxată, ci și să experimenteze eliberarea emoțiilor, fie în timpul, fie după o ședință Bowen. Alte beneficii care fac din Terapia Bowen o alegere bună sunt că tratamentul este foarte blând și poate fi efectuat peste îmbrăcăminte ușoară, deci nu este nevoie să se dezbrace. Nu există forță sau manipulare în timpul tratamentului și după câteva mișcări există o pauză care permite corpului să facă treaba.
Pentru programări online puteti folosi link-ul acesta.